Lotgenotencontact

Slachtoffers kunnen zich onbegrepen en alleen voelen. Dan helpt contact met lotgenoten om begrip en emotionele steun te ervaren. Slachtoffers hebben hiervoor diverse lotgenotenorganisaties opgezet en ook Slachtofferhulp Nederland organiseert lotgenotencontact.

Lotgenotenorganisaties

Lotgenotencontact via Slachtofferhulp Nederland

In een groep vindt u bij elkaar (h)erkenning en steun en kunt u ervaringen, adviezen en tips uitwisselen. De groepen bestaan uit 4 tot 6 personen die onder begeleiding van een medewerker van Slachtofferhulp Nederland ongeveer 10 keer bij elkaar komen.

Er zijn groepen voor slachtoffers van recent misbruik en groepen voor slachtoffers van misbruik in het verleden of voor ouders van een misbruikt kind. Deelname aan een lotgenotengroep is gratis. Wilt u meer weten of wil u zich aanmelden? Neem dan contact op met de Hulplijn Verbreek de stilte of meldt u aan via Slachtofferhulp Nederland.

Slachtofferhulp Nederland Community

Slachtofferhulp Nederland beschikt over een online community voor slachtoffers van seksueel misbruik en seksueel geweld. Hier kunnen slachtoffers online met elkaar in contact komen.