Klachten en stressreacties na misbruik

Seksueel misbruik kan grote invloed hebben op je dagelijks leven, bijvoorbeeld op je werk of in je studie. Naast lichamelijke klachten kan je last hebben van stressreacties. Dat kan zich uiten in angst, boosheid, schaamte of schuldgevoelens. Het kan zijn dat je je niet meer goed kan concentreren, dat je slecht slaapt of de gebeurtenis herbeleeft.Dit zijn heel normale reacties op wat je is overkomen. Veel slachtoffers lukt het na verloop van tijd het leven weer op te pakken. Als dat niet lukt, raden wij je aan om professionele hulp in te schakelen.

Bel de Hulplijn van Slachtofferhulp Nederland op telefoonnummer 0900 9999 001 voor advies. We geven je informatie, helpen je om je gevoelens te ordenen en kijken wat bij jou stress veroorzaakt.

Een medewerker van Slachtofferhulp Nederland kan je eventueel begeleiden naar een eerste afspraak. Samen kijken we welke hulp het beste bij je past. Je kunt ook je vraag per mail stellen of een terugbelverzoek doen via het contactformulier in het blauwe blok onder 'Waarmee kunnen wij je helpen?')

Waarmee kunnen wij je helpen?

Wil je teruggebeld worden?
Wij nemen uiterlijk de volgende werkdag contact met je op en bellen zonder nummerweergave.

Bedankt voor jouw vraag

Wij bellen je uiterlijk de volgende werkdag tussen 9:00 en 12:00 terug. Wij beantwoorden je vraag binnen 2 werkdagen.
Je ontvangt een bevestiging van je vraag op jouw e-mailadres. Hou er rekening mee dat onze reactie in je map met ongewenste e-mail terecht kan komen.

Error

Er ging iets fout bij het versturen van je gegevens probeer het later nog eens.

Samen op zoek naar hulp die bij je pastHulplijn Seksueel Misbruik