Contact met lotgenoten

Wilt u in contact komen met lotgenoten? In lotgenotengroepen kunt u uw ervaringen delen met andere mensen die slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik. Slachtofferhulp Nederland organiseert lotgenotencontact.

In de groep vindt u bij elkaar (h)erkenning en steun en kunt u ervaringen, adviezen en tips uitwisselen. De groepen bestaan uit 4 tot 6 personen die onder begeleiding van een medewerker van Slachtofferhulp Nederland ongeveer 10 keer bij elkaar komen.

Er zijn groepen voor slachtoffers van recent misbruik en groepen voor slachtoffers van misbruik in het verleden of voor ouders van een misbruikt kind. Deelname aan een lotgenotengroep is gratis. Wilt u meer weten of wil u zich aanmelden? Neem dan contact op met de Hulplijn Verbreek de stilte of meldt u aan via het aanmeldformulier op de website van Slachtofferhulp Nederland.

Slachtofferhulp Nederland forum

Op de website van Slachtofferhulp Nederland vindt u ook een online forum voor slachtoffers van seksueel geweld. In dit open forum kunnen slachtoffers online met elkaar in contact komen.

Lotgenotenorganisaties

 • Blauwe Maan
  Blauwe Maan is een steunpunt voor slachtoffers van seksueel misbruik in de regio Tilburg. Deze kleinschalige organisatie houdt zich vooral bezig met hulpverlening aan slachtoffers van seksueel misbruik.
 • Stichting Seksueel Kindermisbruik Instellingen Pleeggezinnen (SKIP)
  Stichting SKIP is in 2012 opgericht door een groep lotgenoten die in hun jeugd door de overheid in een (rijks)instelling of pleeggezin zijn geplaatst en daar seksueel, psychisch of lichamelijk misbruikt zijn. Het bestuur SKIP is samengesteld uit lotgenoten plus ervaren maatschappelijk betrokken bestuursleden.
 • Meldpunt Misbruik Rooms-Katholieke Kerk
  Het Meldpunt Misbruik Rooms-Katholieke Kerk ondersteunt bij geestelijke en juridische hulpverlening, klachten en meldingen en compensatie van slachtoffers van misbruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk.
 • Koepel landelijk overleg kerkelijk kindermisbruik (KLOKK)
  De koepel landelijk overleg kerkelijk kindermisbruik (KLOKK) is een lotgenotenorganisatie die opkomt voor slachtoffers van seksueel, lichamelijk of geestelijk misbruik door medewerkers van de rooms-katholieke kerk in Nederland. KLOKK wordt per 1 januari 2018 opgeheven.
 • Vrouwenplatform Kerkelijk Kindermisbruik (VPKK)
  Het Vrouwenplatform Kerkelijk Kindermisbruik opgericht is om de ervaringen van vrouwen die binnen de Rooms Katholieke Kerk zijn misbruikt duidelijker te laten klinken.
 • Nederland Heelt
  Nederland Heelt is een digitaal ontmoetingsplatform voor mensen die in hun jeugd zijn misbruikt.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Wilt u teruggebeld worden?
Wij nemen uiterlijk de volgende werkdag contact met u op en bellen zonder nummerweergave.

Bedankt voor uw vraag

Wij bellen je uiterlijk de volgende werkdag tussen 8:00 en 20:00 terug. Wij beantwoorden je vraag binnen 2 werkdagen.
Je ontvangt een bevestiging van je vraag op jouw e-mailadres. Hou er rekening mee dat onze reactie in je map met ongewenste e-mail terecht kan komen.

Error

Er ging iets fout bij het versturen van je gegevens probeer het later nog eens.

Samen op zoek naar hulp die bij je pastHulplijn Seksueel Misbruik